vrijdag 25 februari 2011

De waarheid over vetverbranding!




Bekijk de reportage van RTLnieuws 25 feb 2011 jl. - Diëten werken niet tegen obesitas
Onderzoek bevestigd dat Sonja Bakker en Dr Frank NIET WERKEN !!  


Wat wel werkt ? Stap voor stap naar een gezonder eetpatroon. Iets waar je de rest van je leven plezier van hebt. 






Vetverbranding word het vaakst genoemd als redenen om te gaan sporten. Ruim 90 % van de mensen in de sportschool heeft als doelstelling om af te vallen. Maar hoe kun je dat het beste doen? 


De meeste mensen gaan naar de sportschool en gaan een half uur tot een uur flink tekeer op een van de aanwezige cardio-apparaten. Je kunt dan zien hoeveel calorieën je hebt verbrand en dat is natuurlijk een houvast, want die apparaten liegen niet! Denk je! Wij merken dagelijks in de praktijk dat dat op de langere termijn niet werkt. 
Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar je moet beginnen op een punt van waar je op dat moment fysiek en mentaal toe in staat bent. 
Door een uitgebalanceerd en op jou lijf geschreven trainingsschema samen te laten stellen door een professional die daar elke dag mee bezig is kun je optimale resultaten behalen. 


Diëten


In de praktijk komen we, zoals gezegd, dagelijks mensen tegen die willen afvallen. Onder onze deskundige leiding beginnen ze met trainen en aanpassen van hun voeding. En met trainen bedoel ik ECHT trainen! Gericht op hun doelstelling en lichamelijke belastbaarheid. Op een gegeven moment kom je op het punt dat je lichaam teveel of te weinig energie binnenkrijgt. In beide gevallen gebeurt er niet met je lichaam (lees: vetpercentage) wat je eigenlijk graag zou willen. Bijna iedereen heeft al eens een dieet geprobeerd. Wij willen jullie graag uitleggen wat er gebeurt tijdens diëten en wat de reden is dat ze maar voor even werken.


Bij een "low calories" dieet krijg je vaak verschillende menu's in een overzicht via internet of in een boek, wat je wel en wat niet mag eten. Heel gemakkelijk om te volgen en vol te houden. Ons bezwaar is dat als jij dagelijks werkt of thuis voor de kinderen zorgt je, afhankelijk van je gewicht, een heleboel calorieën verbruikt. Dan ga je s' avonds misschien nog sporten waardoor je nog meer calorieën verbruikt. Als jij zo rond de 1100 calorieen per dag binnenkrijgt met een bepaald dieet en bijvoorbeeld 2300 calorieen verbruikt heb je dus een tekort van 1200 calorieen. Je lichaam heeft die brandstof hard nodig voor uiteenlopende processen. Je verbrandt dan ook geen vet meer !!  Ik zal uitleggen waarom.


Stel je gaat hardlopen, dan heb je energie uit koolhydraten nodig om je benen vooruit te krijgen. Als die koolhydraten beneden een bepaald niveau zijn, kun je daar geen energie meer uit halen. Je slaat dus ook geen energie meer op in je spieren uit die koolhydraten en gaat over op vetverbranding (aha, dat willen we graag), denk je. Maar het feit is dat als er geen koolhydraatvoorraad is, er geen vetverbranding plaats vind, maar eiwitverbranding. Met de verbranding van eiwitten breekt je spieren af (je hart is ook een spier). En die spieren moeten nu juist zorgen voor een hogere stofwisseling in je lichaam, dus kort gezegd: Je hebt koolhydraten nodig om het lichaam van energie te voorzien en vet te kunnen verbranden. maar  wel in bepaalde mate. Veel diëten beperken koolhydraten omdat ze bij overmatig gebruik omgezet worden als vet! 
Wij bekijken hoeveel energie jij nodig hebt en berekenen daaruit, naar aanleiding van je doel, bezigheden etc, hoeveel koolhydraten, vetten en eiwitten jij nodig hebt. 
Dus je moet je eetpatroon aanpassen, maar op een gezonde wijze. 


Wij gaan bij fitnessenvoeding.com, in tegenstelling tot andere dieetvormen, er vanuit dat iedere persoon uniek is en dat bij iedere persoon dus ook een andere energie behoefte is, afhankelijk van zijn lifestyle. Bij onze voedingsplannen werken we daarom vanuit iemands eigen eetpatroon. Aan de hand daarvan begeleiden wij jou stap voor stap naar een gezonder eetpatroon dat past bij jouw lifestyle en doelstelling. De een die doet daar 4 weken over, de ander 12 weken en weer iemand anders kan het in 1 week al, met een eenmalige voedingsanalyse


#www.fitnessenvoeding.com#


Op www.fitnessenvoeding.com kun je tevens een Fit op maat trainingsschema laten maken om de ideale combinatie te bereiken van gezond eten en bewegen op jouw lijf geschreven .


Volgende week :


Wil jij weten of je op de goede weg bent ? Mail je eet- en beweegpatroon plus je doelstelling naar fitnessenvoeding.com en maak kans op een volledige analyse en een Fit schema op maat.  
Ook zullen we een eet- en beweegpatroon bespreken in onze blog voorzien van feedback. 


Volg ons op Facebook en Twitter









1 opmerking: